Turvakamerat

Valvontakamera kotiin tai mökille?

Etsinnässä Valvontakamera kotiin tai mökille? Valvontakameroiden ollessa nykyään edullisia ja helposti asennettavissa, yhä useampi suomalainen suojaa kotinsa murroilta tai muilta ikäviltä yllätyksiltä. Valvontakamerasta on tullut nopeasti yksi suosituimmista valvontamuodoista kotiin ja mökille. Tarjolla on monenlaisia, kuten langattomia valvontakameroita ja 4G valvontakameroita. Listaamme vinkit, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun olet hankimassa valvontakameran kotiin tai mökille.

1. Onko valvontakameralla käytettävissä internet-yhteyttä?

Valvontakamera ei itsessään ota murtovarasta kiinni vaan se oiva apuvälinen poikkeavan tilanteen todentamiseen ja oikean avun paikalle saamiseen hälytysilmoituksien kautta. Ensimmäiseksi on kuitenkin selvitettävä miten valvontakamera lähettää ilmoitukset käyttäjille? Esimerkiksi langaton valvontakamera on helppo yhdistää kodin 4G-reittimeen jolloin ilmoitukset saadaan lähetettyä kodin internet-yhteyttä käyttäen. Mökillä törmätään usein tilanteeseen ettei valmista internet-yhteyttä ole käytettävissä, tällöin 4G valvontakamera on hyvä ja helposti asennettavissa oleva vaihtoehto.

2. Tallennus ja hälytysilmoitukset?

Hälytyksen sattuessa valvontakamera on yleensä määritelty ottamaan kuvasarja ja videotallenne sekä ilmoittaan käyttäjälle älypuhelimen näyttöön tulevalla ilmoituksella sekä sähköpostilla. Valvontakamerat mahdollistavat kuvien, videotallenteiden ja tärkeimpänä reaaliaikaisen live-kuvan katselun jonka avulla nähdään nopeasti mitä kohteessa tapahtuu, tilanteessa riippuen paikalle voidaan menä itse, hälyttää viranomainen tai todeta kaiken olevan kunnossa.

3. Valvontakameran ominaisuudet ja palvelut?

Valvontakameroita vertaillessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota valvontakameran kuvan tarkkuuteen ja siihen miten liiketunnistus ja hälytys ilmoitukset on toteutettu. Tarpeen mukaan voi myös miettiä onko kaksisuuntainen ääni tai ohjattavuus ominaisuuksia joita tarvitaan. Ostopaikkaa valitessa kannattaa myös huomioida saako valvontakameraan tarvittaessa teknistä tukea? Väärin asennettu tai säädetty valvontakamera voi olla lähes toimimaton. Ulkomailta ostaessa kannattaa huomioida riskit ettei valvontakameraa välttämättä saada toimimaan oikein ohjeistuksen ja teknisen tuen puuttuessa. Takuukäsittely on myös yleensä hidasta ja Suomesta ulkomaille takuupaketin lähetys on useimmiten kallista.

3. Tarrat ja kyltit?

Valvontakamerasta kertovat tarrat ja kyltit toimivat ennaltaehkäisevästi. Kameravalvonnasta onkin suositeltavaa ilmoittaa aina selkeästi ja näkyvästi esimerkiksi kyltein ja tarroin. Asennuspaikasta riippuen myös Suomen laissa on määritelty kuinka kameravalvonnasta on ilmoitettava paikkakohtaisesti esimerkiksi liiketilojen yhteydessä.

Valvontakamera kotiin tai mökille? Teetä asiantuntijallamme maksuton asennuskartoitus, saat asiantuntevaa apua suunnitteluvaiheeseen. Osaamme kertoa asioista laajemmin mitä pitää ottaa huomioon jotta haluttu lopputulos on asianmukainen ja toimiva. Maksuton kartoituskäynti on tarkoitettu yrityksille sekä yksityisille kattaen alueet: Joensuu sekä lähikunnat (30km/suunta), muut paikkakunnat erikseen sovitusti tai puhelimen välityksellä.

Valvontakameraa hankkiessa on hyvä miettiä seuraavia asioita valmiiksi:

  • langaton WiFi valvontakamera, 4G valvontakamera vai langallinen POE valvontakamera?
  • WiFi-verkon kantaman riittävyys langattoman valvontakameran suunniteltuun asennuskohtaan valvontakameralle
  • tarvittavan virran toteutus asianmukaisesti ja turvallisesti oikein asennettuna
  • mitä, miten tarkasti ja laajasti halutaan nähdä, ei kannata maksaa turhasta!
  • asianmukainen ilmoitus kyltein, erityisen tärkeää yrityksille

Kerromme lisää: Ota yhteyttä – Valvontakamera Wikipedia

Valvontakamera kotiin tai mökille: verkkokaupastamme

Similar Posts