Valontakamera kyltti

Kameravalvonta kyltti

Kameravalvonta kyltti ja valvontakamerat on tehokas tapa suojata kiinteistöä varkailta. Tietosuojalaissa olevien määräysten vuoksi yritysten pihojen tms. kotirauhan piiriin kuulumattomien paikkojen tapauksessa kameravalvonnasta tulee kuitenkin ilmoittaa kameravalvontakyltillä. On tärkeää muistaa että jos valvontakamera on tallentava, kameravalvontakyltissä tulee lukea tallentava kameravalvonta. Ilman tallentavasta valvonnasta kertovaa Kameravalvonta kylttiä, ei tallenne kelpaa todisteeksi oikeudessa vaikka videotallenne olisi kuinka selkeää ja tekijä hyvin tunnistettavissa.
Yksityispihassa saa olla valvontakamera ilman että siitä ilmoitetaan mitenkään. Kameravalvonta kyltti kannattaa valita niin että se on tarpeeksi näkyvä, jotta se huomattaisiin tehokkaasti. Valvontakamera kyltti saattaa jo itsessään toimia varkaita karkottavasti esim. estää murtovarkauden.

Kameravalvonta kyltti on hyvä kiinnittää näkyvälle paikalle pihan sisääntulon tai muun kulkupaikan lähelle jos kohteessa on kameravalvonta. Tekstinä kyltissä voi olla vakiintuneesti rakennukseen kohdistuvan valvonnan tapauksessa ”Kiinteistössä tallentava kameravalvonta”, tai ”Alueella tallentava kameravalvonta”, jos kyseessä on piha-alue. Myös pelkällä kamerasymbolilla varustettuja kylttejä voi käyttää kotirauhan suojaamilla alueilla.

Lisää yleisesti kylteistä: Wikipedia

Similar Posts